Kotlety s černým pivem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 větší kotlety
sůl
pepř
1 lžíce sádla
8 plátků slaniny
2 cibule
4 stroužky česneku
250 ml černého piva

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejeme si troubu na 250 stupňů.

  2. Kotlety jen lehce naklepeme, pouze osolíme a opepříme.

  3. Pekáček vymažeme sádlem a položíme do něj kotlety.

  4. Na každou dáme 2 plátky slaniny, cibuli nakrájenou na kolečka a česnek na plátky, navrch opět 2 plátky slaniny (na každou), a zalijeme pivem.

  5. Pekáček přikryjeme alobalem a pečeme asi tak hodinu.

  6. Poté odkryjeme a dopékáme dalších 10 minut, aby se zredukovala tekutina a vytvořila kůrčička.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!