Kotlety na zelenině s jablky a bazalkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 větší vepřové kotlety bez kosti
2 papriky
6 malých keříčkových rajčat
1 velké nakyslé jablko
1 červená cibule
vývar
2 snítky bazalky
1 lžíce másla
olivový olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety na okrajích nařízneme, osolíme a opepříme. V hlubší pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a maso zprudka opečeme, přisypeme drobně krájenou cibuli a společně orestujeme.

  2. Podlijeme vývarem, přiklopíme a dusíme doměkka. Dvacet minut před koncem přidáme proužky paprik, rozpůlená rajčata a bazalku. Na závěr vložíme kousky oloupaného jablka a ještě krátce povaříme.

  3. Vše zjemníme lžící studeného másla, které necháme rozpustit, už nevaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!