Kotleta z alobalu

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky másla
4 plátky šunky
4 plátky tvrdého sýra
4 plátky vepřové kotlety
2 rajčata
sůl dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové kotlety zbavíme tučnějších okrajů, naklepeme je a mírně osolíme z obou stran. Takto připravené plátky přeložíme na alobal, položíme na ně plátek šunky, sýra, na kolečka nakrájené rajče a doprostřed slabý plátek másla Celé zabalíme do alobalu, okraje pevně přitiskneme, aby nám při pečení šťáva nevytekla, dáme na plech a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C péct.

  2. Maso je hotové asi po 30 minutách pečení, opatrně tedy plech vyndáme, alobal zvrchu rozřízneme (pozor ať se nespálíte) a plátek přendáme na talíř. Polijeme vypečenou šťávou, která se z masa vypekla a zůstala v alobalové kapse.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!