Kotlet po čínsku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 kotlety
1 červená kapie
100 g pórku
sůl
pepř
1 lžička sojové omáčky
1 cibule
1/4 lžičky cukru
2 stroužky česneku
1 dcl bílého vína
1/2 lžičky octu
1 lžička povidel
1/2 lžičky rajského protlaku
špetka zázvoru
1 lžička Solamylu
olej
1/4 kostičky Masoxu

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno, orestujeme dosklovata na oleji. Přidáme naklepané, mírně osolené, opepřené kotlety a zprudka je z každé strany opečeme. Kapii nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka, přidáme ke kotletám a ještě chvíli restujeme. Zalijeme cca 2 - 3 dcl vody a dusíme. Asi po 5 minutách přidáme povidla, zázvor, česnek, cukr, ocet, víno, protlak a zahustíme solamylem. Ještě necháme chvíli provařit. Pokud je třeba dochutíme podle své chuti. Podáváme s rýží, popřípadě s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!