Kotlet Neapol

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

6 vepřových kotlet
1 cibule
sůl
100 g anglické slaniny
20 dkg uzeného sýru (s provensálským kořením) (pokud neseženete uzený sýr s příchutí, nahraďte klasickým uzeným sýrem a 1 kávovou lžičkou provensálského koření)
300 ml 30 % smetany ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku oloupeme a pokrájíme na jemno.

  2. V tlakovém hrnci rozehřejeme trochu oleje (já používám olivový). Osmahneme cibulku a kostičky slaniny. Po jednom či dvou kusech, jak se nám vejde do hrnce, osmahneme posolené kotlety. Podlejeme 1 dl vody, uzavřeme a dusíme cca deset minut. Opatrně tlakový hrnec odpáříme, kotlety by měly být měkoučké. Vyndáme kotlety na talíř. Vývar promícháme.

  3. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme do hrnce (strouhaný sýr promíchejte s kořením). Chvilku necháme povolit. Přilijeme smetanu a provaříme cca deset minut na mírném ohni. Sýr by se měl rozpustit a zahustit omáčku. Pokud chcete více omáčky, podlejte vodou a zahustěte hladkou moukou a povařte. Dochuťte solí, pokud je potřeba, ale většinou ne, sýr je slaný dost.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!