Kosovo

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

750 g vepřová krkovice
500 g uzené maso
3 valašská klobása
1 paprika zelená
3 cibule žlutá
2 cibule červená
1 česnek
paprika sladká mletá
kmín
pepř
nové koření
sůl nebo podravka
voda na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Krkovičku nakrájíme na plátky, naklepeme a pak ještě nakrájíme na kostky, ty osolíme, opepříme, očesnekujeme, okmínujeme...prostě jako když děláme V-K-Z nebo tak podobně.

  2. Klobásku a uzené taky nakrájíme na kostky, cibuli na proužky, papriku na kostky.

  3. Do pekáčku dáme vše, co jsme nakrájeli, přidáme mletou papriku dle chuti, dokořeníme, dosolíme, podlijeme vodou, přikryjeme a dáme dusit do rozpálené trouby.

  4. Podléváme a asi 10 minut před koncem dopékáme odkryté.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!