Kořeněná zelenina

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 menší květák
3-4 mrkve
4-5 menších červených cibulí
1 chilli papričku (středně pálivou)
4 stoužky česneku
hladkolistou petržel
koření Garam Masala
máslo
olej
med
citron

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme na růžičky, mrkev pokrájíme šikmo na slabé plátky a oloupanou cibuli na osminky.

  2. Na pánvi rozehřejeme kousek másla s trochou oleje, přisypeme část drobně pokrájené chilli papričky a česneku a koření Garam Masala. Přisypeme květák, promícháme, a necháme chvíli smažit. Pak přisypeme část pokrájené petržele a květák vyndáme na talíř nebo misku.

  3. Znovu rozehřejeme část másla s trochou oleje, přisypeme chilli, česnek a koření a přisypeme mrkev. Tu také rychle osmahneme, ke konci přidáme trochu šťávy z citronu a když se šťáva vyvaří, posypeme pokrájenou petrželku a přesuneme na talíř.

  4. Postup s máslem, olejem, chilli, česnekem a kořením zopakujeme a tentokrát přidáme cibuli. Tu necháme zesklovatět a změknout, opět na závěr posypeme petrželí a přesuneme na talíř. Podáváme s chlebem Naan a se zálivkou, kterou uděláme smícháním medu a citronu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!