Kořeněná rajčatová polévka s kokosovým mlékem a fazolemi

Recepty, Polévky

Suroviny

1 cibule
2 lžíce oleje
100 ml zeleninového vývaru
220 g konzervovaných loupaných rajčat – nakrájené na drobné kostky
4 lžíce kokosového mléka
70 g červených fazolí – sterilované nebo uvařené
1/2 lžičky římského kmínu
3 kuličky nového koření
1/4 lžičky mleté skořice
Čerstvě mletý pepř
trochu chilli papričky

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na drobno. Římský kmín a nové koření vložíme do hmoždíře a rozdrtíme na jemno. V hrnci rozpálíme olej a cibuli orestujeme dozlatova. Zmírníme plamen a přidáme namleté koření spolu se skořicí. Mícháme asi minutu spolu s cibulí.

  2. Poté přidáme nakrájená rajčata a zalijeme vývarem. Osolíme, ochutíme pepřem a na jemno nakrájeným chilli a přivedeme k varu. Vaříme asi 3 minuty, přidáme (scezené a okapané) fazole, kokosové mléko a prohřejeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!