Kořeněná kachna se zázvorem a pomerančem (nejen v PH)

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

mladá kachna
1 PL kořenící směs na kachní a husí maso (koupeno v Lidu, přidala jsem foto se složením) nebo si směs můžeme podle vyobrazeného složení namíchat sami
1 pomeranč - šťáva a kůra z poloviny,plátky z druhé poloviny
kořen zázvoru cca 5 cm dlouhý, najemno nastrouhaný
sůl
tymián

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu rozporcujeme na 4 části (stehna + částečně nebo úplně vykostěná prsa, ostatní zbylé části a kosti použijeme na vývar).

  2. Porce masa vložíme do mísy, zasypeme kořením, přidáme tymián, strouhanou kůru z pomeranče, zázvor a pomerančovou šťávu, popř. sůl (kořenící směs sůl obsahuje, ale já jsem ještě půl lžičky přidala, kachní maso jí snese poměrně dost).

  3. Rukama důkladně promícháme, snažíme se všechny ingredience trochu vmačkávat do masa. Přendáme do uzavíratelné dózy a necháme odležet v ledničce, nejlépe přes noc.

  4. Druhý den obsah dózy přemístíme do nádoby PH a zapneme na stupeň II. Zakryté upravujeme do změknutí masa, což bylo v mém případě cca 2,5h. Nyní rozehřejeme troubu na 200°C a vložíme do ní nádobu s kachnou. (Pokud se vám, stejně jako mně, nádoba PH nehodí na pečení v troubě, použijte pekáč, do kterého maso i se šťávou přendejte).

  5. Pečeme do zčervenání kůže, přičemž chvíli před dokončením přidáme prohřát na plátky nakrájený pomeranč.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!