Koprová omáčka podle pana Šroubka

Recepty, Omáčky

Suroviny

1 litr silného hovězího vývaru
svazek kopru
1 větší cibule
máslo
6 kuliček černého pepře
5 kuliček nového koření
špetka tymiánu
hladká mouka
4 lžíce octa
cukr
200 ml zakysané smetany
250 ml mléka
2 žloutky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Lístečky z čerstvého kopru rozsekají se nadrobno a připraví se k ruce. Zbylé stonky se překrájí. A nechají se s hrubě nakrájenou cibulkou na másle udusiti. Přidá se několik celých pepřů, nového koření a trochu dymiánku.

  2. Do bleda udušená cibulka zasype se moukou, nechá se znovu podusiti, zaleje trochem octa a hned nato polévkou, přidá se kousek cukru a nechá se vše řádně povařiti, počemž se omáčka procedí.

  3. Kyselá smetana rozkloktá se s mlékem a žloutky, vlije se do omáčky, řádně se vše rozšlehá a ke konci přidají se ony rozsekané lístečky z kopru. Pak se ochutná, je-li dosti slaná a odstaví se.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!