Kopřivové karbanátky

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1/2 kg vepřového bůčku
1/2 balíčku sojových kostek
1 cibule
1 vejce
15 dkg nastrouhaného sýra
máslo
vývar (z Masoxu a pod.)
kopřivy - plná nákupní igelitka
sůl
pepř
strouhanka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Kopřivy spaříme, zcedíme a zlehka vymačkáme.

  2. Sojové kostky uvaříme ve vývaru s trochou másla a polovinou pokrájené cibule. Zcedíme a rovněž zlehka vymačkáme.

  3. Bůček, sojové kostky a kopřivy umeleme, přidáme strouhaný sýr, vejce, pokrájený zbytek cibule, sůl, pepř, promícháme, případně zahustíme trochou strouhamky.

  4. Uděláme placičky, zlehka obalíme strouhankou a smažíme na oleji. Příloha: brambory, obloha: hořčice, kečup, drobně nakrájená sterilovaná okurka a případně drobně krájená cibule. To dáváme my, ale fantazii se meze nekladou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!