Kopřivová polévka s vejcem

Recepty, Polévky

Suroviny

0,5 cibule
1-2 lžíce oleje
30 g rýže
700 ml drůbežího vývaru
2 hrsti spařených kopřiv
1 vejce
Sůl

Postup přípravy receptu

  1. Rýži propláchneme a uvaříme v osolené vodě doměkka (použila jsem rýži basmati).

  2. Cibuli nakrájíme nadrobno.

  3. V hrnci rozehřejeme olej a cibuli na něm necháme zesklovatět.

  4. Zalijeme vývarem, osolíme a přivedeme k varu.

  5. Přidáme kopřivy, které jsme nasekali nadrobno.

  6. Vejce rozklepneme do hrnečku a rozkvedláme vidličkou. Vejce za stálého míchání přilijeme k polévce. Krátce provaříme a nakonec přidáme rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!