Koňská kýta MUSTÁROS na slanině

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 kg koňské kýty (plátky)
2 velké cibule
1 balení koření Kotány Mustáros grillpác (neobsahuje sůl - na tmavé maso tedy super)
400 g uzené slaniny - (na kostičky)
sůl
pepř
nové koření
bobkový list

Postup přípravy receptu

  1. Koňské maso nakrájené na plátky potřeme olejem smíchaným s kořením Kotány Mustáros grillpác a dáme uležet do misky na cca 1 hodinu. Uzenou slaninu nakrájenou na kostičky orestujeme v hrnci dokud nezezlátne a nepustí většinu tuku.

  2. Přidáme pokrájenou cibuli na drobno a opékáme za stálého míchání dozlatova. Maso po uležení vkládáme do rozpáleného oleje na pánvičce, přičemž před vložením do oleje lehce obalíme v hladké mouce.

  3. Zprudka orestujeme, aby se maso uzavřelo a přendáme postupně do hrnce ke opečené slanině s cibulkou. Zalijeme vodou tak, aby maso nebylo ponořeno, ale dusilo se ve vlastní a slaninovo-cibulové šťávy.

  4. Vzniklou omáčku nemusíme zahustit jelikož to za nás udělal mouka použitá k obalení masa před opečením. Příloha šťouchané brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!