Konina na černo

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 kg koňského masa
100 g uzené slaniny
olej
1 mrkev
1/2 celeru
1 petržel
1 cibule
1 lžíce octa
celý pepř
nové koření
hřebíček
bobkový list
tymián
zázvor
trocha citronové kůry
1-2 lžíce hladké mouky
šípková povidla (můžou být i rybízová)

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji rozpustíme nakrájanú slaninu, pridáme narezanú mrkvu, zeler, petržlen a osmažíme. Nakrájame mäso z konského krku a prudko opečieme.

  2. Podlejeme vodou a lyžicou octu, pridáme nakrájanú cibuľu, čierne korenie, nové korenie, klinček, bobkový list, tymián, zázvor (i čerstvý), citrónovú kôru. Dusíme domäkka.

  3. Vyberieme mäkké mäso, pridáme múku, šípkový lekvár a povaríme krátko. Potom vložíme mäso (šťavu je dobré precediť alebo rozmixovať). Podávame s knedlíkom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!