Konina na černo
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1 kg koňského masa
- 100 g uzené slaniny
- olej
- 1 mrkev
- 1/2 celeru
- 1 petržel
- 1 cibule
- 1 lžíce octa
- celý pepř
- nové koření
- hřebíček
- bobkový list
- tymián
- zázvor
- trocha citronové kůry
- 1-2 lžíce hladké mouky
- šípková povidla (můžou být i rybízová)
Postup Konina na černo
Postup přípravy receptu
-
Na oleji rozpustíme nakrájanú slaninu, pridáme narezanú mrkvu, zeler, petržlen a osmažíme. Nakrájame mäso z konského krku a prudko opečieme.
Podlejeme vodou a lyžicou octu, pridáme nakrájanú cibuľu, čierne korenie, nové korenie, klinček, bobkový list, tymián, zázvor (i čerstvý), citrónovú kôru. Dusíme domäkka.
Vyberieme mäkké mäso, pridáme múku, šípkový lekvár a povaríme krátko. Potom vložíme mäso (šťavu je dobré precediť alebo rozmixovať). Podávame s knedlíkom.