Koňaková bábovka
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na malou formu
- 2 vajíčka
- 100 g cukru písek
- 1 vanilkový cukr
- 200 g polohrubé mouky
- 125 ml oleje
- 125 ml čokoládového vaječného koňaku (lze použít i jen vaječný koňak)
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 lžíce kakaa
- 1/2 lžičky mleté kávy
Postup Koňaková bábovka
Postup přípravy receptu
-
Vyšleháme žloutky s oběma cukry, přikapáváme za stálého šlehání olej a koňak.
Přisypeme a lehce vmícháme mouku s PDP a nakonec zjemníme vyšlehaným sněhem z bílků.
Oddělíme 1/3 těsta, obarvíme jí kakaem a ochutíme mletou kávou.
Do vymazané+vysypané formy vlijeme část světlého těsta, na něj z výšky tenkým pramínkem nalijeme tmavé těsto a zalijeme světlým těstem.
V předehřáté troubě pečeme na 160°C asi 40min.