Koňaková bábovka

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na malou formu
2 vajíčka
100 g cukru písek
1 vanilkový cukr
200 g polohrubé mouky
125 ml oleje
125 ml čokoládového vaječného koňaku (lze použít i jen vaječný koňak)
1/2 prášku do pečiva
1 lžíce kakaa
1/2 lžičky mleté kávy

Postup přípravy receptu

  1. Vyšleháme žloutky s oběma cukry, přikapáváme za stálého šlehání olej a koňak.

  2. Přisypeme a lehce vmícháme mouku s PDP a nakonec zjemníme vyšlehaným sněhem z bílků.

  3. Oddělíme 1/3 těsta, obarvíme jí kakaem a ochutíme mletou kávou.

  4. Do vymazané+vysypané formy vlijeme část světlého těsta, na něj z výšky tenkým pramínkem nalijeme tmavé těsto a zalijeme světlým těstem.

  5. V předehřáté troubě pečeme na 160°C asi 40min.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!