Koláč z kynutého těsta s revení

Recepty, Moučníky

Suroviny

300 g hladké mouky nebo polohrubé mouky
20 g droždí
30 g pískového cukru
asi 1,5 dl mléka
1 lžíce sójové mouky
1 vejce (kousek odložíme)
40 g rozehřátého tuku
tuk na plech
asi 400 g zmrazené rebarbory
Drobenka:
100 g polohrubé mouky
80 g rostlinného tuku
80 g pískového cukru
1 lžička mleté skořice

Postup přípravy receptu

  1. Z uvedených surovin připravíme kynuté těsto, po vykynutí je rozválíme a vložíme do tukem vytřené koláčové formy, poklademe zmrazenou revení a necháme ještě 15 minut kynout.

  2. Potom okraj koláče potřeme zbylým rozšlehaným vejcem, reveň posypeme drobenkou a v dobře vyhřáté troubě upečeme.

  3. Drobenka: Mouku prosijeme do misky, přidáme na kousku nakrájený ztuhlý tuk a cukr se skořicí, nejdříve nožem s kulatou špičkou a pak rukama zpracujeme drobenku a uložíme ji v chladu do upotřebení.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!