Koláč s vanilkovým krémem a jahodami
Recepty, MoučníkySuroviny
- 200 g hladké mouky (nebo polohrubé)
- 2 lžíce mouky sojové
- 125 g rostlinného tuku
- 2 lžíce moučkového cukru
- 1 vejce
- 2 lžíce jahodového džemu nebo marmelády
- zmrazené jahody
- Vanilkový krém:
- 2,5 dcl mléka
- 1 sáček vanilkového pudinku
- 2 lžíce pískového cukru
- 1 lžíce vanilkového cukru
- 60 g změklého rostlinného tuku
Postup Koláč s vanilkovým krémem a jahodami
Postup přípravy receptu
-
Z uvedených surovin zpracujeme těsto, které necháme v chladu půl hodiny odležet. Pak těsto rozválíme na placku o 3 cm větší než je dno dortové formy. Těsto vložíme do formy, propícháme vidličkou a v dobře vyhřáté troubě upečeme.
Vychladlé potřeme marmeládou, na ni rozetřeme krém a na něj úhledně urovnáme nakrájené jahody.
Vanilkový cukr: Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme hustý pudink. Do teplého všleháme vanilkový cukr a po kouskách přidáváme tuk. Po prochladnutí krém použijeme.