Koláč s vanilkovým krémem a jahodami

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 g hladké mouky (nebo polohrubé)
2 lžíce mouky sojové
125 g rostlinného tuku
2 lžíce moučkového cukru
1 vejce
2 lžíce jahodového džemu nebo marmelády
zmrazené jahody
Vanilkový krém:
2,5 dcl mléka
1 sáček vanilkového pudinku
2 lžíce pískového cukru
1 lžíce vanilkového cukru
60 g změklého rostlinného tuku

Postup přípravy receptu

  1. Z uvedených surovin zpracujeme těsto, které necháme v chladu půl hodiny odležet. Pak těsto rozválíme na placku o 3 cm větší než je dno dortové formy. Těsto vložíme do formy, propícháme vidličkou a v dobře vyhřáté troubě upečeme.

  2. Vychladlé potřeme marmeládou, na ni rozetřeme krém a na něj úhledně urovnáme nakrájené jahody.

  3. Vanilkový cukr: Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme hustý pudink. Do teplého všleháme vanilkový cukr a po kouskách přidáváme tuk. Po prochladnutí krém použijeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!