Koláč Margot

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 čokoláda Margot (100 g)
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
2 vejce
1 šlehačka (250 ml)
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek práškového cukru
3 lžíce oleje
1 dl mléka
5 dkg strouhaného kokosu
Poleva:
100 g čokolády na vaření
5 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu Margot nastrouháme na hrubém struhadle.

  2. Do mísy dáme šlehačku, mléko, olej a vejce. Rozšleháme, přidáme mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr, nastrouhanou Margot, práškový cukr a dobře promícháme.

  3. Vyšlehanou směs přelejeme do vymazaného a hrubou moukou vysypaného pekáče. Pečeme při 180 - 200°C do zrůžovění.

  4. Necháme vychladnout a potřeme čokoládovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!