Kokosový dortík s třešněmi

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

Korpus:
100 g mandlí
1 vejce
špetku soli
Krém:
165 ml kokosového mléka (malá plechovka, můžete ji koupit v Bille)
1 a 1/2 čajové lžičky agaru
250 g tvarohu ve vaničce
miska třešní

Postup přípravy receptu

  1. Mandle zalijeme horkou vodou, oloupeme je a osušíme. Vsypeme je do mixéru a rozmixujeme na mouku. Přidáme vejce, špetku soli, promícháme a těsto rovnoměrně rozvrstvíme na plech. Pečeme v troubě rozehřáté na 170 ° C 15 minut.

  2. Plechovku kokosového mléka protřepeme a vylijeme do hrnce. Přidáme do něj agar, zamícháme, přivedeme k varu a chvilku povaříme.

  3. V misce rozmícháme tvaroh, přilijeme kokosové mléko s agarem, dobře promícháme a jemně vmícháme i třešně.

  4. Směs rovnoměrně rozetřeme na upečený korpus a necháme ztuhnout a vychladit v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!