Kokosové štafetky

Recepty, Moučníky

Suroviny

6 bílků
130 g cukru krupice
60 g hladké mouky
45 g kokosu
Krém:
400 ml mléka
1 karamelový pudink
150 g másla
mletý cukr podle chuti
4 polévkové lžíce karamelu (vychladlého)
Karamel:
250 g cukr krystalu
1 smetana ke šlehání 31% (215 g)
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh, přidáme mouku a kokos a zlehka zamícháme. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a na 180°C upečeme. Necháme vychladnout. Z vychladlého sundáme papír, potřeme náplní, rozřežeme podélně na 3 díly, stočíme roládky a necháme v chladnu ztuhnout. Po ztuhnutí máčíme konce v čokoládové polevě. Když nechceme dělat rolky, rozkrojíme plát na polovinu, potřeme krémem a povrch pocákáme čokoládou.

  2. Krém: Puding rozmícháme v mléce a za stálého míchání uvaříme. Máslo rozšleháme, přidáme karamel a po částech zašleháme puding. Nakonec zašleháme cukr podle chuti (jak kdo má rád sladké).

  3. Karamel: Do vyššího hrnce nasypeme cukr a necháme zkaramelizovat, mícháme, aby se nepřipálil. Po rozpuštění cukru vlijeme smetanu (zkaramelizovaný cukr se srazí, ale to nás neodradí) a mícháme, až se docela rozpustí a vznikne tekutá hmota bez hrudek. Po zchladnutí ztuhne. Lepší je karamel uvařit den předem. Já ho vařím ze dvou dávek a po částečném zchladnutí naliji do sklenky s uzávěrem a dám do chladna. K zašlehání do krému musí mít pokojovou teplotu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!