Kokosová vepřová plec na kari

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřové plece
1 velká cibule
olej
sůl
pepř
kmín
kari koření
strouhaný kokos
kokosové mléko (lze použít i obyčejné)

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme si na drobno cibulku a osmahneme v hrnci na trošce oleje.

  2. Přidáme na kostky nakrájené vepřové maso, osolíme, opepříme, přisypeme kari koření.

  3. Chvíli restujeme, až se maso zatáhne a natáhne chuť koření.

  4. Podlejeme cca 500 ml kokosového mléka (já použil 250 ml kokosového mléka a 250 ml vody) a dusíme do měkka.

  5. Omáčku před dovařením zahustíme 2 lžičkami strouhaného kokosu a mužeme podávat. Jako vhodná příloha muže být bud rýže, nebo těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!