Kokosák s čokoládou
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na piškot:
- 120 g polohrubé mouky
- 120 g moučkového cukru
- 120 g másla
- 3 vajíčka
- 120 g strouhané čokolády
- rybízová marmeláda
- Na krém:
- 250 ml mléka
- 150 g cukru
- 200 g kokosu
- 250 g másla
- Na polití krému:
- 1 tmavá poleva
- kousek 100% tuku
Postup Kokosák s čokoládou
Postup přípravy receptu
-
Máslo utřeme s cukrem a žloutky. Vmícháme mouku a nastrouhanou čokoládu, nakonec sníh z bílků. Do mouky jsem přidala malou lžičku prášku do pečiva, ale nemusí být.
Těsto rozetřeme na menší plech vyložený pečícím papírem a upečme. Zhruba 10-15 minut na 180°C.
Během pečení si v mléce povaříme kokos s cukrem a necháme vychladit.
Pak do něj zašleháme 250g másla.
Upečený piškot potřeme rybízovou marmeládou a následně kokosovým krémem.
Nakonec polijeme tmavou cukrářskou polevou, nebo samostatně připravenou čokoládu s kouskem 100% tuku.