Kokosák s čokoládou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na piškot:
120 g polohrubé mouky
120 g moučkového cukru
120 g másla
3 vajíčka
120 g strouhané čokolády
rybízová marmeláda
Na krém:
250 ml mléka
150 g cukru
200 g kokosu
250 g másla
Na polití krému:
1 tmavá poleva
kousek 100% tuku

Postup přípravy receptu

  1. Máslo utřeme s cukrem a žloutky. Vmícháme mouku a nastrouhanou čokoládu, nakonec sníh z bílků. Do mouky jsem přidala malou lžičku prášku do pečiva, ale nemusí být.

  2. Těsto rozetřeme na menší plech vyložený pečícím papírem a upečme. Zhruba 10-15 minut na 180°C.

  3. Během pečení si v mléce povaříme kokos s cukrem a necháme vychladit.

  4. Pak do něj zašleháme 250g másla.

  5. Upečený piškot potřeme rybízovou marmeládou a následně kokosovým krémem.

  6. Nakonec polijeme tmavou cukrářskou polevou, nebo samostatně připravenou čokoládu s kouskem 100% tuku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!