Kočičí tlapky

Recepty, Cukroví

Suroviny

190 g hladké mouky
150 g změklého másla
60 g cukr moučka
1 vanilkový cukr
1 vejce
1 lžička mandlového aroma
čokoládová poleva
marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Cukr, vejce, aroma a máslo vyšleháme dohladka, všleháme mouku.

  2. Těstem plníme trezírovací (cukrářský) sáček s hrubou špičkou (použila jsem největší, co jsem měla) a na plech s pečicím papírem vytlačujeme slzy velikosti vlašského ořechu.

  3. Na začátku širší, poté protáhneme do úzka a pootočením sáčku ukončíme tvar, aby se ukončilo relativně čistě.

  4. Pečeme v troubě vyhřáté na 190°C (horkovzduch 160°C).

  5. Vychladlé slepíme marmeládou a užší konce namočíme v rozpuštěné polevě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!