Koblihy

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g polohrubé mouky
40 g droždí
50 g krystalového cukru
2-3 lžíce oleje
250 ml vlažného mléka
2 žloutky
1/2 čajové lžičky soli
2 cl rumu

Postup přípravy receptu

  1. Když mi těsto vykyne,můžu začít.

  2. Menší skleničkou vykrajuji kolečka.

  3. Na jedno kolečko dám doprostřed náplň a kraje objedu mašlovačkou namočenou ve vodě, aby se dobře přichytilo vrchní kolečko těsta.

  4. Kraje důkladně uzavřu konci nehtů, aby náplň nevytekla.

  5. Zapnu si troubu na 50°C. a na deset minutek dám ještě koblížky nakynout.

  6. Pak už koblížky peču na oleji v kastrole. Mívám tak kolem 40 koblih.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!