Knedlíky z grahamového a celozrnného pečiva

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

150 g pečiva (staršího ale vláčného grahamového nebo celozrnného pečiva - rohlíky, toustový chleba, chleba)
40 g celozrnné žitné mouky
1 vejce
sůl
trochu drceného kmínu
špetku majoránky
10 g česneku (nastrouhaného nebo prolisovaného)
20 g pórku(jemně nakrájeného - lze vynechat nebo vyměnit za cibuli)
zhruba 150 ml vody (nebo mléka - podle potřeby i víc nebo méně, dávat po částech a dle potřeby)

Postup přípravy receptu

  1. Starší, ale vláčné pečivo nakrájíme na menší kostky, zvlhčíme vodou s rozkvedlaným žloutkem, přidáme koření, sůl, česnek, nakrájený pórek, mouku, vše smícháme společně se sněhem z bílku.

  2. Zhruba 5 minut necháme odpočinout a uděláme 8 kuliček, v rukou je pomačkáme do koule, aby držely pohromadě.

  3. Vaříme je v páře 8 - 10 minut.

  4. Já použíla větší kastról a úplně rozevřený pařáček na knedlíky. Je dobré ho potřít trochu olejem, aby se knedlíky nepřilepily, ale půjde to i bez toho. Příště budu muset pórek jemněji nakrájet.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!