Knedlíky s vajíčky, jak je dělají v Cajzově mlejně

Recepty, Ostatní

Suroviny

4 porce houskového knedlíku (cca 20 plátků))
200 g voňavého uzeného boku
2 cibule
10 vajec
sádlo
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Knedlíky nakrájíme na kousky velikosti sousta, uzený bok na středně velké kostičky a cibuli na tenké proužky (cibuli na čtvrtiny a poté na slabší proužky).

  2. Ve velké pánvi rozehřejeme sádlo a kousky knedlíků opečeme dozlatova a dokřupava.

  3. Na vedlejší plotýnce opečeme uzený bůček s cibulí dohněda a vše smícháme.

  4. Vejce rozklepneme do samostané misky a vlijeme do středu pánve k horkým knedlíkům, cibuli a uzenému boku. Promícháváme nejdříve bílek tak, aby se spojil se surovinami v pánvi.

  5. Po ztuhnutí bílku rychle vmícháme žloutek a pánev odstavíme z plotýnky. Osolíme, opepříme a ihned horké servírujeme s kyselou okurkou nebo sladkokysele ochuceným hlávkovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!