Knedlík z domácí pekárny

Recepty, Přílohy

Suroviny

250 ml mléka
1 lžíce olivového oleje nebo 1 vejce
500 g hrubé mouky nebo polohrubé mouky
1 lžička soli
1 lžička cukru
1 lžička sušeného droždí

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny nalijeme mléko, pokud budeme dávat vejce, tak ho v mléce rozšleháme. Pokud vejce nedáme, tak do mléka dáme lžíci olivového oleje.

  2. Zasypeme moukou, přidáme sůl, cukr a zasypeme droždím.

  3. Pekárnu nastavíme na program těsto.

  4. Po vykynutí těsto rozdělíme na dva díly, vytvarujeme dvě šišky a zakryjeme utěrkou,kde necháme ještě 10 minut kynout.

  5. Mezitím si do hrnce nalijeme trochu vody. Až začne vřít, dáme pařáček a knedlíky na něj naskládáme.

  6. Vaříme v páře asi 25 minut, průběžně doléváme do hrnce vodu. Zkoušíme špejlí, jestli jsou knedlíky již hotové.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!