Knedlík z domácí pekárny
Recepty, PřílohySuroviny
- 250 ml mléka
- 1 lžíce olivového oleje nebo 1 vejce
- 500 g hrubé mouky nebo polohrubé mouky
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 1 lžička sušeného droždí
Postup Knedlík z domácí pekárny
Postup přípravy receptu
-
Do pekárny nalijeme mléko, pokud budeme dávat vejce, tak ho v mléce rozšleháme. Pokud vejce nedáme, tak do mléka dáme lžíci olivového oleje.
Zasypeme moukou, přidáme sůl, cukr a zasypeme droždím.
Pekárnu nastavíme na program těsto.
Po vykynutí těsto rozdělíme na dva díly, vytvarujeme dvě šišky a zakryjeme utěrkou,kde necháme ještě 10 minut kynout.
Mezitím si do hrnce nalijeme trochu vody. Až začne vřít, dáme pařáček a knedlíky na něj naskládáme.
Vaříme v páře asi 25 minut, průběžně doléváme do hrnce vodu. Zkoušíme špejlí, jestli jsou knedlíky již hotové.