Knedlíčková zelňačka

Recepty, Polévky

Suroviny

500 g kysaného zelí
1 cibule
1 lžička sladké mleté papriky
na špičku lžičky pálivé papriky
4 kuličky celého pepře
4 kuličky nového koření
2 bobkové listy
2 litry masového vývaru
1/2 kelímku smetany
sůl
pepř
polohrubá mouka na jíšku
sádlo na pánev
Na knedlíčky:
1 pikantní klobása
1 rohlík
1 vejce
2 lžíce polohrubé nebo hrubé mouky
hrst krájené pažitky nebo petrželky

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle osmahneme dozlatova cibulku, přimícháme mletou papriku, zalijeme hned vývarem.

  2. Přidáme kysané zelí a koření (bobkový list, pepř, nové koření) a vaříme do změknutí zelí – množství polévky si redukujeme podle sebe.

  3. Mezitím si nachystáme knedlíčky: Klobásu a rohlík co nejjemněji nakrájíme a smícháme s vejcem a moukou, podle chuti osolíme a opepříme (pokud je třeba) a v ruce vytvarujeme malé knedlíčky. Pokud se lepí, podsypeme trochou mouky.

  4. Na pánvi na lžíci sádla osmahneme asi 2 lžíce mouky, až začne lehce tmavnout, zmírníme plamen a vlijeme trochu polévky a za stálého míchání chviličku provaříme, aby se jíška pěkně spojila.

  5. Vlijeme do polévky, přidáme knedlíčky, vše povaříme ještě asi 7 minut, pokud je třeba, dochutíme solí.

  6. Na závěr plamen zmírníme na minimum, po částech přidáváme smetanu a chvíli prohřejeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!