Kmínová polévka - vídeňská

Recepty, Polévky

Suroviny

1,5 l vody
3 polévkové lžíce celého kmínu
sůl
100 g másla
3 lžíce hladké mouky
2 vejce
petrželka
libeček
pažitka ap.

Postup přípravy receptu

  1. Kmín dáme do slané vody a vaříme asi 20 minut - podle toho, jak chceme mít silný vývar. Pak procedíme.

  2. Mezitím uděláme z másla a mouky jíšku, do ní rozklepneme celá vejce a mícháme, jako když děláme míchaná vajíčka.

  3. Míchanici vložíme do procezeného vývaru, pořádně promícháme a vaříme asi 10 minut, aby byla jíška provařená.

  4. Ná závěr přidáme něco zeleného - dala jsem sušený libeček.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!