Klobásová omáčka

Recepty, Omáčky

Suroviny

2 nožičky pikantní klobásy
4 nožičky obyčejné klobásy (moravská, ostravská...)
6 větších brambor
1 kelímek šlehačkové smetany
1 kostka bujónu - masoxu
sůl
pepř
4 - 6 lžic hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Klobásy uvaříme ve vodě, potom vyndáme, necháme zchladnout a pak nakrájíme na kolečka. Do vody z klobás přidáme bujón a na kostky nakrájené brambory.

  2. Až jsou brambory uvařené, přidáme smetanu a mouku rozmíchanou ve vodě. Povaříme a přidáme nakrájené klobásy.

  3. Podle potřeby rozředíme vodou nebo mlékem a případně dochutíme solí a pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!