Klobásníky

Recepty, Mleté maso

Suroviny

Těsto:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek (1/4 litru) mléka
6 dkg droždí (1 a 1/2 kostky)
2 dcl oleje
3 žloutky
2 KL soli
cukr (do kvásku)
Náplň:
1 kg bůček
8 lžic studené vody
2,5 dkg soli (solím PRAGANDOU -koupíte v drogerii, maso je růžové)
mletý pepř
majoránka
česnek
drcený kmín
2 lžíce Solamylu
strouhanka dle potřeby
1 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Vykostěný bůček bez kůže nakrájím na plátky max. 1 cm silné, přidám ingredience (bez vajíčka, solamylu a strouhanky) a vše důkladně promíchávám rukama cca 5 minut, aby se voda i koření s masem spojily, maso by mělo být mazlavé.

  2. Utlačím v míse a nechám v chladničce přes noc uležet. Maso umelu, zapracuji vajíčko (většinou místo vajíčka přidám 2 bílky), Solamyl a strouhanku, aby vznikla směs tužší konzistence, případně ještě dochutím a pořádně promíchám.

  3. Těsto zadělám klasickým způsobem a nechám vykynout. Na kousky těsta pokládám mleté maso, následně je zabalím a tvořím kuličky - klobásníky.

  4. Klobásníky potírám rozšlehaným vajíčkem před vložením do trouby i po upečení. Z této dávky udělám 60-70 klobásníků (podle velikosti) a peču je při 200°C cca 35-45 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!