Klobásníky
Recepty, Mleté masoSuroviny
- Těsto:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 hrnek (1/4 litru) mléka
- 6 dkg droždí (1 a 1/2 kostky)
- 2 dcl oleje
- 3 žloutky
- 2 KL soli
- cukr (do kvásku)
- Náplň:
- 1 kg bůček
- 8 lžic studené vody
- 2,5 dkg soli (solím PRAGANDOU -koupíte v drogerii, maso je růžové)
- mletý pepř
- majoránka
- česnek
- drcený kmín
- 2 lžíce Solamylu
- strouhanka dle potřeby
- 1 vejce
Postup Klobásníky
Postup přípravy receptu
-
Vykostěný bůček bez kůže nakrájím na plátky max. 1 cm silné, přidám ingredience (bez vajíčka, solamylu a strouhanky) a vše důkladně promíchávám rukama cca 5 minut, aby se voda i koření s masem spojily, maso by mělo být mazlavé.
Utlačím v míse a nechám v chladničce přes noc uležet. Maso umelu, zapracuji vajíčko (většinou místo vajíčka přidám 2 bílky), Solamyl a strouhanku, aby vznikla směs tužší konzistence, případně ještě dochutím a pořádně promíchám.
Těsto zadělám klasickým způsobem a nechám vykynout. Na kousky těsta pokládám mleté maso, následně je zabalím a tvořím kuličky - klobásníky.
Klobásníky potírám rozšlehaným vajíčkem před vložením do trouby i po upečení. Z této dávky udělám 60-70 klobásníků (podle velikosti) a peču je při 200°C cca 35-45 minut.