Klobásky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

10 kg vepřová plec (nebo vepřový bůček)
30 dkg soli
15-20 dkg česneku
15-20 dkg paprika sladká (maďarská)
2,5 dkg pálivé papriky(i víc, podle chuti)
4 dkg pepře
trošku celého kmínu
majoránka (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na menší kostičky, za předpokladu, že jej pak už nemeleme, promícháme s kořením a uložíme od večera do rána někde do chladu.

  2. Střeva pořádně propláchneme a namočíme je do vody z česnekem. Necháme je chvíli postát.

  3. Plníme je pak masovou směsí, pověsíme na tyče aspoň přes noc, aby vykapala případná voda a na druhý den vyudíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!