Klášterní rohlíčky

Recepty, Cukroví

Suroviny

210 g hladké mouky
150 g mletých vlašských ořechů nebo lískových oříšků
75 g moučkového cukru
100 g másla nebo tuku
2 žloutky
čokoládová poleva nebo čokoláda
hrst mletých ořechů či oříšků na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Prosátou mouku v míse smícháme s nastrouhanými ořechy nebo oříšky. Přidáme změklý tuk, cukr a žloutky, těsto vypracujeme.

  2. Podle času můžeme dát odpočinout do chladu, ale je možné hned udělat váleček, nakrájet stejně velké dílky a vytvořit rohlíčky.

  3. Přendat na plech (obvykle ho nevymazávám), předehřát troubu na 200°C a upéci, zhruba 10-15 minut u elektrické trouby.

  4. Rohlíčky jsou světlé a po upečení velmi křehké. Po vychladnutí máčíme konce v čokoládě a oříšcích.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!