Klasický hamburger

Recepty, Mleté maso

Suroviny

hamburgerová houska
450 g mletého hovězího masa
2 polévková lžíce jemně nasekané cibule
1 čajová lžička utřeného česneku
1 čajové lžičky soli
1/2 čajové lžičky čerstvě umletého černého pepře
1-2 kapky Worcesterové omáčky
k podávání
4 plátky sýra
4 housky na hamburger
rajčata nakrájená na slabé plátky
cibule nakrájená na slabá kolečka
salátové listy
kečup
majonéza
hořčice nebo jiné ochucovadlo dle vlastního výběru

Postup přípravy receptu

  1. Ve velké míse smícháme maso, cibuli, česnek, sůl, pepř a omáčku Worcestershire.

  2. Ze směsi vytvoříme 4 bochánky, asi 1,5 - 2 cm vysoké. Do středu hamburgeru uděláme palcem prohlubeň - zabráníme tak vypouknutí hamburgeru. Připravíme gril na přímé grilování.

  3. Hamburgery grilujeme při středně vysoké teplotě, asi 3 - 5 minut z každé strany. Pokud chceme udělat cheeseburgery, položíme na hamburger plátek sýra v posledních 3 minutách grilování.

  4. Během posledních 2 - 3 minut necháme na grilu opéct rozkrojené housky, rozkrojenou stranou dolů. Hamburger podáváme podle chuti - na spodní půlku housky dáme list salátu, na něj hamburger, cibuli, plátek rajčete, omáčku dle chuti a přiklopíme druhou půlkou housky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!