Klasická bramboračka

Recepty, Polévky

Suroviny

olej
1 cibule
1 lžička kmínu
3 lžíce hladké mouky
cca 1,5l vody (dle potřeby)
1 celer
1 velká mrkev
1 pastiňák
pepř
sůl
4 stroužky česneku
2 hrsti sušených hub
3 velké brambory
majoránka

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci osmahneme na oleji cibuli nakrájenou najemno, přidáme lžičku drceného kmínu a 3 lžíce hladké mouky a uděláme jíšku.

  2. Zalijeme horkou vodou a důkledně promícháme.

  3. Přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, 1 lžičku soli, 2 prolisované stroužky česneku, předem namočené houby a vaříme 10 min.

  4. Přidáme brambory a vaříme ještě dalších 20 min.

  5. Nakonec přidáme zbylé 2 stroužky česneku, trochu pepře, 2 špetky majoránky a dochutíme solí.

  6. Ozdobíme sekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!