Kinder dort

Recepty, Dorty

Suroviny

Korpus:
220 g hladké mouky
220 g cukr moučka
220 g másla
220 g čokolády na vaření
1 kypřící prášek do pečiva
9 vajec
Krém:
500 ml mléka
200 g másla
100 g čokolády
2 vanilkové pudinky
80 g cukru krystal
1 vanilkový cukr
kinder čokoládky, kinder vajíčka, twixky, snickers,...

Postup přípravy receptu

  1. Máslo vyšleháme spolu s cukrem do pěny, do které postupně přidáváme žloutky. Z bílků vyšleháme se špetkou soli tuhý sníh. Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni a přidáme ji ke krému. Nakonec přisypeme mouku s práškem do pečiva. Sníh z bílků opatrně vmícháme do těsta pomocí vařečky. Těsto vlijeme do předem vymazané formy o průměru cca 25 cm. Formou párkrát lehce bouchneme o prkénko, aby se uvolnily bubliny. Než formu vložíme do trouby, propícháme párkrát párátkem střed korpusu, aby se dort při pečení tolik nenafoukl. Pečeme na 175 stupňů cca 45 minut - až 1 hodinku. Korpus ihned po upečení překlopíme pomocí talíře/mřížky dnem nahoru, abychom předešli vyboulenému povrchu dortu, a necháme vychladnout.

  2. Mezitím, než korpus vychladne, připravíme krém. Z mléka, cukru a dvou vanilkových prášků uvaříme hustý pudink. Nelekejte se, bude opravdu hustý, ale to je v pořádku. Za občasného míchání necháme pudink vychladnout. Do změklého, vyšlehaného másla, postupně zašleháme vychladlý pudink.

  3. Vychladlý korpus rozkrojíme na tři pláty. Každý plát potřeme vrstvou krému a přiklopíme dalším plátem korpusu. Vršek korpusu potřeme čokoládovou polevou. Rozpustíme čokoládu s 30 g másla a trochou vody (podle konzistence). Poleva by neměla být příliš řídká, aby se dobře roztírala po povrchu dortu. Nakonec dort ozdobíme čokoládkami, lentilkami nebo tím, kdo co má rád.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!