Kefírový kváskový čtyřzrnný chleba

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

250 ml kefíru
150 ml vody
lžíce olivového oleje
1,5 lžíce dýňového jadýrka
sezamová semínka
lněná semínka
slunečnicová semínka
1,5 lžičky soli
lžička cukru
120 g žitné chlebové mouky
120 g pšeničné chlebové mouky
270 g hladké mouky
10-12 g droždí
2 lžíce nakrmeného hustého kvásku

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké.

  2. Navrch, na mouku dáme do jednoho rohu droždí + cukr, na protilehlou stranu kvásek a zapneme Základní program.

  3. Po druhém hlazení (před třetím kynutím) vytáhneme pomoučenou rukou háky a urovnáme povrch těsta.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!