Kefírový koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 kefír (0,5 l)
1/2 l výběrové mouky
0,4 l mletého cukru
3/4 dcl oleje
lžička jedlé sody
3 lžičky kakaa
2 hrsti hrozinek
2 hrsti sekaných vlašských ořechů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny důkladně smícháme a nalijeme do vymazaného a hrubou moukou vysypaného pekáče. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°-200°C přibližně 30 minut.

  2. Když se koláč začne odlepovat od okraje, zkusíme do středu zapíchnout párátko. Když se koláč na párátko nelepí, tak je hotový. Hotový koláč na závěr pocukrujeme.

  3. Varianta II. Nepoužijeme-li ořechy a hrozinky, vychladlý koláč vodorovně rozkrojíme, potřeme pikantní marmeládou a koláč slepíme dohromady. Koláč můžeme polít čokoládovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!