Kedlubny s uzenými kuřecími stehny

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 kedlubny
2 uzená kuřecí stehna
100 g dobře vyuzené slaniny
1 cibule
2 stroužky česneku
špetka drceného kmínu
čerstvá majoránka
sůl
olej
Na jíšku:
2 polévkové lžíce másla
2 polévkové lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Kůži ze stehen sejmeme a nakrájíme na drobné kostičky spolu se slaninou.

  2. Maso obereme od kostí a nakrájíme. Cibuli na jemno, kedlubny na kostičky.

  3. Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme slaninu a kostičky kůže a orestujeme.

  4. Pak vložíme kedlubny, osolíme, okmínujeme a podlijeme vodou (pokud bychom měli uzený vývar, o to lépe).

  5. Dusíme zhruba 10 minut a přidáme maso ze stehen a rozmačkaný česnek.

  6. Upražíme si z másla a mouky světlou jíšku a necháme ji vychladnout.

  7. Když jsou kedlubny měkké, zahusíme jíškou na požadovanou hustotu, provaříme a přisypeme posekanou majoránku.

  8. Dochutíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!