Kedlubny na česneku

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

4 velké (nedřevnaté) kedlubny
4 stroužky česneku
2 lžíce másla
100 ml smetany Rama cremefine ke šlehání
1 bujon - bylinkový
vegeta
hrst nasekané čerstvé kudrnky
2 lžičky kurkumy
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kedlubny oloupeme, nakrájíme na špalíčky nebo na plátky a osmahneme na rozehřátém másle.

  2. Přidáme dva stroužky česneku nakrájené na tenké plátky a jakmile se kedlubny začnou zbarvovat, přilijeme trochu vody (asi 1 dl), bylinkovou kostku, kořenící směs, zbylý česnek utřený se solí a dusíme doměkka.

  3. Zeleninu hlídáme, aby se nerozvařila, ale zůstala příjemně křupavá.

  4. Zalijeme smetanou, do které jsme zašlehali kurkumu a redukujeme na požadovanou hustotu.

  5. Vmícháme petrželku a podle chuti dosolíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!