Kedlubny na česneku
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 4 velké (nedřevnaté) kedlubny
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce másla
- 100 ml smetany Rama cremefine ke šlehání
- 1 bujon - bylinkový
- vegeta
- hrst nasekané čerstvé kudrnky
- 2 lžičky kurkumy
- sůl
Postup Kedlubny na česneku
Postup přípravy receptu
-
Kedlubny oloupeme, nakrájíme na špalíčky nebo na plátky a osmahneme na rozehřátém másle.
Přidáme dva stroužky česneku nakrájené na tenké plátky a jakmile se kedlubny začnou zbarvovat, přilijeme trochu vody (asi 1 dl), bylinkovou kostku, kořenící směs, zbylý česnek utřený se solí a dusíme doměkka.
Zeleninu hlídáme, aby se nerozvařila, ale zůstala příjemně křupavá.
Zalijeme smetanou, do které jsme zašlehali kurkumu a redukujeme na požadovanou hustotu.
Vmícháme petrželku a podle chuti dosolíme.