Kedlubnové maso na bazalce
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g vepřového masa
- 2 větší kedlubny
- kus pórku
- 3 cibule
- 1 větší mrkev
- olej
- 3-4 lžíce zakysané smetany
- 1 lžičku bazalky
- kmín
- pepř
- sůl
- 1 lahůdková cibulka
Postup Kedlubnové maso na bazalce
Postup přípravy receptu
-
Orestujeme si nakrájené cibule na oleji skoro do hněda, přidáme maso na kostičky a hodně osmahneme (aby byla tmavá šťáva), přihodíme kmín, sůl, pepř, bazalku, zalijeme vodou a necháme dusit.
Vydušenou šťávu zasypeme trochu moukou, osmahneme, opět zalijeme vodou a přidáme kedlubny, mrkev nakrájené na nudličky a dusíme dál, dokud vše nezměkne, můžeme dochutit ještě kořením, nebo přisolit a přidáme pokrájenou lahůdkovou cibulku.
Uplně nakonec dáme zakysanou smetanu, promícháme, necháme přejít varem a vypneme.