Kečup“cibuláč“z papiňáku

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

2 kg cibule
2 kg rajčat
1 kg mrkve
1 velká feferonka
180 ml octa
2 lžíce soli
4 bobkové listy
7 hřebíčků
3 cm kousek celé skořice
10 kuliček nového koření
větší snítka rozmarýnu
100 ml oleje
4 lžíce cukru(cibule i mrkev jsou sladké,takže každý podle své chuti)

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou zeleninu nakrájíme na čtvrtky a dáme do velkého papiňáku (8litrů, nebo rozdělíme do dvou menších). Přidáme všechno koření, nejlépe ve vajíčku na luhování čaje, pro snadnější vyjmutí. Přidáme ocet, sůl a rozmarýn. Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu vaříme na mírném plameni 20 minut.

  2. Po ochlazení hrnec otevřeme, odstraníme koření a vše ponorným mixérem rozmixujeme.

  3. Rozmixovanou zeleninu propasírujeme přes cedník s jemnými oky do širšího kastrolu.

  4. Kastrol dáme na největší plotýnku sporáku, přidáme olej a za občasného zamíchání necháme cca 15minut na silném plameni odpařit do námi požadované hustoty. Přidáme cukr a ještě chvilku povaříme.

  5. Horké za pomocí trychtýře naplníme do sklenic a zavíčkujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!