Kečup bez vážení a zavařování

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

na 10 větších rajských jablek
1 střední cibule
2 menší jablka
koření:
2 lžičky soli
7 lžiček cukru
7 nových koření
3 bobkové listy
1 lžička tymiánu
mletý pepř
1 - 2 lžičky červené kari pasty (lze nahradit chilli kořením v přiměřeném množství)
(více rajčat = přímo úměrně více ostatních surovin)

Postup přípravy receptu

  1. Jablka, rajčata a cibuli nakrájíme na kostky (jedno, o jaké délce strany, stejně se rozblemcají), dáme do hrnce rozvařit - ničím nepodléváme, pustí dost vody. Občas míchneme, ale nemusíme přehánět, nemá to sklon nějak enormě se přichytávat.

  2. Když je rozvařené, rozmixujeme ponorným mixérem co to půjde (co nepůjde, se pak stejně propasíruje, takže žádná křeč).

  3. Přidáme koření (můžete klidně jiné - podle chuti, zkouším různé varianty, toto je můj letošní třetí kečup a zároveň třetí varianta:-) a necháme zase půl hodinky probublávat.

  4. Pak je nejlepší poprosit manžela či kamarádku, aby podržel cedník, protože celou směs musíme přecedit a propasírovat do jiného hrnce.

  5. Necháme zase minutku na plotně, jen aby začalo vařit a můžeme plnit do připravených sklenic (pokud chcete hustší, nechte vařit déle, dokud nebude podle vašich představ).

  6. Zavíčkujeme, dáme dnem vzhůru a necháme vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!