Kávová roláda jako pírko

Recepty, Moučníky

Suroviny

5 vajec
100 g krupicového cukru
2 lžíce solamylu
1 citron (1/2 lžičky strouhané citronové kůry)
olej na potření papíru
Náplň:
250 g másla
180 g krupicového cukru
1 vanilka
1 vejce + 2 žloutky
asi 1/2 dcl silné černé kávy

Postup přípravy receptu

  1. Bílky vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přidáme žloutky, citronovou kůru a solamyl.

  2. Rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem, potřeným olejem a dáme na deset minut péct do trouby vyhřáté na 190°C.

  3. Upečený plát vyklopíme na utěrku, sejmeme papír a i s utěrkou srolujeme a necháme vychladnout.

  4. Náplň: vejce, žloutky, cukr a vanilkový cukr ve vodní lázni vyšleháme do husté pěny. Do vychladlé pěny zašleháme máslo a po trochách černou kávu.

  5. Vychladlý plát rozvineme, potřeme náplní a zase srolujeme bez utěrky. Povrch potřeme krémem a ozdobíme cukrářským zdobením.

  6. Necháme v lednici ztuhnout a potom krájíme na porce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!