Kávová bábovka dr.Oetker
Recepty, MoučníkySuroviny
- 250 g změklého másla nebo margarínu
- 300 g cukru
- 1 vanilínový cukr
- 4 vejce
- 380 g hladké mouky
- 1 balíček kypřícího prášku
- 1 polévková lžíce kakaa
- 100 g nasekaných mandlí
- 1 kávová lžička citrónového aroma
- 250 ml silné kávy
Postup Kávová bábovka dr.Oetker
Postup přípravy receptu
-
Máslo ušleháme s cukrem a s vanilínovým cukrem dohladka. Postupně po jednom přidáváme vejce.
Mouku smícháme s kypřícím práškem, kakaem, mandlemi a citrónovým aroma.
Směs mouky a ostatních surovin střídavě s kávou vmícháváme do ušlehaného másla.
Hotové těsto nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C asi 50 minut, dle trouby.