Kaštanový cheesecake

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 g máslových sušenek
80 g másla
375-400 g čerstvého smetanového sýra (ideál Philadelphia/Buko)
250 g slazeného kaštanového pyré
90-100 g cukru krupice
3 celá vejce
50 ml smetany ke šlehání
100 g hořké čokolády
1 zakysaná smetana 12%

Postup přípravy receptu

  1. Sušenky nadrtit a smíchat s rozpuštěným máslem. Dnem skleničky udusat na dno formy, vyložené pečicím papírem. 180°C - 8 (max 10) min předpéct.

  2. Ingredience POKOJOVÉ teploty postupně smíchat dohromady, NE šlehačem, stačí ručně (aby se do hmoty nedostal vzduch). Hmotu nalít na vychládlý korpus a péct nejprve 15 min na 180°C, pak 55 min na 120°C.

  3. Poleva: ve vodní lázni rozpuštěná čokoláda + zakysanka.

  4. Polevu natřít na cake a dát dopéct (stále na 120°C) 10-15 min.

  5. Čokoládovou vrstvu lehce objet nožem, nechat vychladnout, ideálně ještě přes noc šoupnout do ledničky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!