Kaštanová roláda od baronky Lili

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g kaštanové pyré
120 g másla
trochu rumu
Na krém:
3 vejce
120 g práškového cukru
100 g hořké čokolády
120-150 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Rozmrazené gaštanové pyré dobre premiešame s maslom a rumom, necháme v chladničke.

  2. Krém: Nad parou miešame vajcia s cukrom, po chvíli pridáme polámanú čokoládu, vytrvalo miešame do zhustnutia. Po vychladnutí vymiešame so zmäknutým maslom hladký krém.

  3. Čistú utierku (bez aviváže!) namočíme do studenej vody, dobre vyžmýkame, prestrieme na dosku a rovnomerne na ňu roztlačíme gaštanovú masu do obdĺžnika na hrúbku asi 0,5 cm. Určite sa dá použiť aj potravinárska fólia.

  4. Nanesieme krém a pomocou utierky zrolujeme, opatrne preložíme na podnos a dáme do chladničky stuhnúť. Podávame so šľahačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!