Kaše ze žlutého hrachu s chutí thajského kari

Recepty, Luštěniny

Suroviny

300 g půleného žlutého hrachu
150 g kokosového mléka
červená kari pasta dle chuti
sůl
2 malé zelené cukety
2 stroužky česneku
1 lžíce oleje
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Hrách propláchneme a přes noc namočíme. Druhý den ho v čerstvé vodě uvaříme doměkka. Veškerou vodu slijeme, přilijeme kokosové mléko, přidáme kari pastu, osolíme a důkladně promícháme. Společně za stálého míchání ještě asi 5 minut povaříme, aby se spojily chutě a pokrm získal kašovitou konzistenci.

  2. Cukety omyjeme a nakrájíme na kousky.

  3. V pánvi rozehřejeme olej, zpěníme na něm na plátky nasekaný česnek, přidáme cukety a krátce orestujeme. Poté přiklopíme pokličkou a necháme společně asi 5 minut dusit. Na závěr osolíme.

  4. Servírujeme spolu s hrachovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!