Karbanátky / sekaná s česnekovými výhonky

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého masa - vepřové nebo mix
120 g česnekových výhonků
1 cibule
2 stroužky česneku
sůl a pepř
1 lžička mleté sladké papriky
1 vejce
5 lžic mléka nebo smetany
strouhanka ze starších rohlíků (cca 1,5 ks)
olej na smažení nebo na vymazání pekáčku

Postup přípravy receptu

  1. Z mletého masa, drobně pokrájených česnekových výhonků, česneku, papriky, cibule, vejce, mléka, soli, pepře a strouhanky vymícháme hladkou hmotu, ze které tvoříme namočenou rukou karbanátky a smažíme je z obou stran dozlatova.

  2. Nebo uděláme šišku, kterou dáme péct do předehřáté trouby dozlatova. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů, občas podlijeme a přelijeme výpekem.

  3. Podáváme s bramborovou přílohou nebo pečivem a čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!