Karbanátky se sýrem a žampiony

Recepty, Mleté maso

Suroviny

300 g mletého míchaného masa
120 g sýru dle chuti: uzený, Gouda...
120 g čerstvých žampionů
1 vejce
stroužek česneku
muškátový oříšek dle chuti
sůl
pepř mletý
3-4 lžíce mléka
cca 1 hrst strouhanky, dle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso dáme do mísy, přidáme jemně nastrouhaný česnek a sýr dle chuti, hrubě nastrouhané žampiony, vejce, mléko, koření a sůl dle chuti a vše dobře promícháme. Směs dle potřeby zahustíme trochou čerstvě mleté strouhanky a mokrou nebo mastnou rukou tvoříme placičky.

  2. V nepřilnavé pánvi necháme rozehřát olej, ve kterém placičky - karbanátky smažíme z obou stran dozlatova.

  3. Podáváme s bramborovou přílohou, tatarkou nebo zeleninovým salátem dle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!